Podologie voor sporters.
Veel recreatieve en professionele sporters komen op een bepaald moment klachten tegen bij hun voeten, enkels, knieën, heupen of onderrug, wat hun vermogen om te sporten tijdelijk of zelfs langdurig kan beïnvloeden.
Om deze klachten te voorkomen of tijdig aan te pakken, is het als sporter zeer zinvol om een biomechanisch onderzoek en een ganganalyse te laten uitvoeren.
Dit kan niet alleen helpen om bestaande problemen te identificeren, maar ook om mogelijke fouten in houding, beweging of belasting op te sporen die tot blessures kunnen leiden. Door deze preventieve benadering kunnen aanpassingen worden gemaakt om het risico op letsel te verminderen en de sportprestaties te verbeteren.
.jpg)
.jpg)
Podologie voor kinderen.
Wanneer heeft jouw kind zolen nodig?
Als ouder is het belangrijk om te begrijpen dat de voetstand van een kind in de loop der jaren verandert. Tijdens de vroege kinderjaren zijn 'platvoeten' heel normaal. Maar vanaf ongeveer 6 à 7 jaar oud, als je kind vaak struikelt of klachten heeft van pijn, is het aan te raden een biomechanisch onderzoek en een ganganalyse te laten uitvoeren. Er wordt een persoonlijk behandelingsplan opgesteld en de nodige follow-up ingepland. Zo kunnen we de evolutie van de kindervoet gaan bekijken en bijsturen indien nodig.
​
​
Mogelijke problemen bij kinderen:
-
Pijn aan de hiel na belasting (ziekte van Sever)
-
Pijn onder de knie na belasting (ziekte van Osgood Schlatter)
-
Pijn in de heup na belasting (ziekte van Perthes Leg Calves)
-
Gaan en lopen met de voetjes naar binnen
-
Gaan en lopen met de voetjes naar buiten
-
Afwijkende gangpatronen zonder pijnklachten (overpronatie, knikvoetjes, ...)
-
Platvoetjes
Podologie voor risicopatienten.
Mensen met diabetes of reuma lopen meer risico op voetproblemen. Een podoloog helpt om complicaties te voorkomen en tijdig in te grijpen bij veranderingen
Waarom is voetzorg zo belangrijk?
-
Diabetes kan zenuwen (neuropathie) en bloedvaten (angiopathie) aantasten, wat kan leiden tot gevoelloosheid, slechte wondgenezing en infecties.
-
Reumatische aandoeningenzoals reumatoïde artritis, lupus en sclerodermie veroorzaken vaak vervormingen, gewrichtspijn en wonden aan de voeten
Wat doet de podoloog?
-
Inspectie van voetstand, huid en nagels
-
Opsporing van zenuw- en vaatafwijkingen
-
Advies over schoenen, zolen of siliconentherapie
-
Preventie en behandeling van eelt, wondjes of vervormingen
Terugbetaling?
Diabetespatiënten in een zorgtraject hebben recht op 2 terugbetaalde consulten per jaar (met voorschrift).

Maak
een afspraak
Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze podologiepraktijk in Papegem en Bavegem.
Je kunt ons bereiken via info@podologieponnet.be of telefonisch op +32 456 68 79 73. Een afspraak maken kan ook eenvoudig online.
Kom je voor de eerste keer? Bekijk dan vooraf hoe we te werk gaan. Op onze website vind je bovendien informatie over mogelijke terugbetalingen.
