top of page
Kleine voeten in de handen van een volwassene

Behandelingen

Biomechanische analyse

We starten met een gedetailleerd gesprek over uw huidige klachten, medische geschiedenis en eventuele eerdere letsels. Vervolgens inspecteren we uw schoeisel nauwkeurig, waarbij het slijtagepatroon ons waardevolle inzichten biedt met betrekking tot uw klachten. Ons biomechanisch onderzoek omvat metingen van gewrichtsmobiliteit, spierlengte, -kracht en het opsporen van mogelijke asymmetrieën. We observeren uw lichaamshouding om te zoeken naar afwijkingen zoals beenlengteverschillen of bekkenkantelingen.

Een stap- en loopanalyse met geavanceerde camera's biedt een diepgaand inzicht in uw looppatroon, waardoor elke fase van de loopcyclus kan worden geanalyseerd.

 

Na een grondige evaluatie bespreken we de resultaten met u en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Als podoloog richten we ons op het behandelen van voetafwijkingen om zo klachten op hoger gelegen gebieden te voorkomen of te verlichten. Dit kan onder andere door het gebruik van op maat gemaakte podologische zolen die de natuurlijke lichaamsfuncties optimaliseren. Indien nodig werken we samen met andere (para)medische professionals voor een bredere aanpak van uw klachten. Ons doel is om u een holistische benadering te bieden en de kern van uw problemen effectief aan te pakken voor langdurige verlichting en welzijn.

Loopanalyse op de loopband met sportschoenen aan

Podologische zolen

Podologische zolen van BorgInsole

Een podologische zool is meer dan alleen een ondersteunende zool - het is een functionele zool die zowel ondersteuning als correctie biedt voor de voorvoet en achtervoet. Deze zolen streven naar een optimale balans van de gehele lichaamsstand.

Na een grondig biomechanisch onderzoek worden de zolen op maat vervaardigd op basis van een 3D-scan van de voet. Dit resulteert in een uniek behandelingsplan dat specifiek is afgestemd op de behoeften van de patiënt.

Waarom podologisch BORGinsole zolen? 
 

 • Hoogtechnologische zolen met een gepatenteerde 3D-technologie.

 • Ze worden volledig op maat gemaakt voor een perfecte pasvorm.

 • Slechts één paar zolen is geschikt voor alle activiteiten.

 • Ze zijn hygiënisch vanwege hun wasbaarheid, zelfs in de wasmachine.

 • Vervaardigd uit duurzaam en ultralicht materiaal voor comfortabel gebruik.

 • Ze hebben een lange levensduur, waardoor ze langdurig kunnen worden gebruikt.

 

Schoenadvies

Tijdens consultaties geven we gericht schoenadvies, cruciaal voor een goede lichaamshouding. Hoewel advies op maat is, zijn enkele algemene tips essentieel:

 • Zorg voor de juiste pasvorm: let op de breedte en hoogte van de teenbox

 • Stevige contrefort

 • Plooien ter hoogte van de tenen

 • Stevig in de middenvoet

 • Maximale hoogte van 2,5 cm

 • Liefst een uitneembare binnenzool

 • Vetersluiting of klittenband

Voor wandelaars, fietsers en hardlopers bieden wij op maat gemaakt schoenadvies na een grondige analyse. Dit helpt bij het kiezen van het meest geschikte schoeisel voor uw activiteiten en behoeften. Bij kinderen geldt er een specifiek schoenadvies per leeftijd. 

stappen over een boomstronk met wandelschoenen aan.

Medisch noodzakelijke voetzorg

Podologische voetbehandeling en verzorging van huid-en nagelaandoeningen.

Onze podologiepraktijk richt zich op het behandelen van diverse huid- en nagelaandoeningen. Als podoloog streven we naar persoonlijke behandelingsplannen die niet alleen gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar ook op het begrijpen van het bredere geheel van uw voetgezondheid. We nemen specifieke oorzaken zoals voetafwijkingen en problemen met schoenen mee bij het opstellen van het behandelingsplan.

Hier kunt u bij ons terecht voor:

 • Ingroeiende nagels

 • Plaatsing van nagelbeugels

 • Verwijdering van eelt/eeltpitten

 • Behandeling van schimmelnagels

 • Verschillende voetafwijkingen

 • Verzorging van voetwonden

 • Specifieke zorg en controle voor diabetespatiënten

Orthoplastie

Een orthese is een op maat gemaakt silicone teenstuk met zowel corrigerende als ontlastende eigenschappen. Vaak worden ze gebruikt als behandeling voor druk- en wrijvingspunten die pijn veroorzaken, zoals bij klauw- en hamertenen. Deze orthese kan deze tenen corrigeren of beschermen, waardoor herhaalde eeltpitten en eeltvorming kunnen worden behandeld. De op maat gemaakte orthese biedt gerichte verlichting, vermindert ongemak en helpt de natuurlijke voetfunctie te herstellen.

Silicone-orthese tussen de 4e en 5e teen van de rechtervoet
Naglebeugel (Ross Fraser techniek) op de nagel van de grote teen links

Orthonyxie

Orthonyxie is een behandelingsmethode waarbij een nagelbeugel op de nagel wordt geplaatst. Ingegroeide nagels zijn hinderlijke aandoeningen waarbij de nagel te bol of te krom staat, waardoor de nagelhoeken in de huid kunnen ingroeien. Door gebruik te maken van een nagelbeugel kan de nagel geleidelijk worden gecorrigeerd, waardoor ingegroeide nagels geen overlast meer veroorzaken.

Diabetesscreening

Het uitvoeren van gerichte tests om risicofactoren te identificeren, met als doel doorverwijzing of behandeling. Diabetespatiënten die deelnemen aan een voortraject, zorgtraject of diabetesconventie kunnen, indien voorgeschreven door een arts, tweemaal per jaar aanspraak maken op terugbetaling door de mutualiteit.

Diabetisch onderzoek waarbij het gevoel wordt getest door een monofilament
bottom of page